سویا در بازار امروز کامل به دلیل داشتن کربوهیدرات کم، دارای شاخص گلیسمی (GI) بسیار پایینی هستند، که معیاری است برای تاثیر غذاها بر افزایش قند خون بعد از غذا.
این GI پایین باعث می شود سویا برای افراد مبتلا به دیابت مناسب باشد.
فیبرهای نامحلول عمدتاً آلفا گالاکتوزیدها هستند که ممکن است باعث نفخ و اسهال در افراد حساس شوند (13 منبع معتبر، 14 منبع معتبر).
آلفا گالاکتوزیدها متعلق به دسته ای از الیاف به نام FODMAPs هستند که ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را تشدید کنند (منبع مورد اعتماد 15).
علیرغم ایجاد عوارض جانبی ناخوشایند در برخی افراد، فیبرهای محلول در سویا به طور کلی سالم در نظر گرفته می شوند.
آنها توسط باکتری ها در روده بزرگ تخمیر می شوند و منجر به تشکیل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) می شوند که ممکن است سلامت روده را بهبود بخشد و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
سویا منبع بسیار غنی از پروتئین و چربی گیاهی است. علاوه بر این، محتوای فیبر بالای آنها برای سلامت روده شما مفید است.
سویا منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، از جمله:
مولیبدن. دانه های سویا سرشار از مولیبدن هستند، یک عنصر کمیاب ضروری که عمدتاً در دانه ها، غلات و حبوبات یافت می شود.
ویتامین K1. شکل ویتامین K موجود در حبوبات به نام فیلوکینون شناخته می شود. نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.
فولات. فولات که به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می شود، عملکردهای مختلفی در بدن شما دارد و به ویژه در دوران بارداری مهم است.
مس. مصرف مس در رژیم غذایی اغلب در جمعیت های غربی کم است. کمبود ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
منگنز. یک عنصر کمیاب که در بیشتر غذاها و آب آشامیدنی یافت می شود. منگنز به دلیل محتوای بالای اسید فیتیک از سویا جذب ضعیفی میشود.
فسفر. سویا منبع خوبی از فسفر است که یک ماده معدنی ضروری در رژیم غذایی غربی است.
تیامین. تیامین که به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می شود، نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن ایفا می کند.